[wereld bol]

Mobiele telefoons voor dorp Sierra Leone

Met dank aan B&A groep

B&A groep heeft onlangs 50 mobieltjes aan Babah Tarawally en Mopada gedoneerd. B&A levert een bijdrage in die strijd tegen Ebola door 50 mobiele telefoons te doneren aan MOPADA, de partnerorganisatie van Babah Tarawali. B&A groep is een maatschappelijke ondernemer. Ze staan voor de kwetsbaren in de samenleving. Waar het kan levert B&A zichtbaar en onzichtbaar haar bijdrage. B&A is altijd op zoek naar slimme bijdrages met een grote impact.

Filmverslag ebola hulp Pimp My Village Sierra Leone

EBOLA HULP.

Pimp My Village News Dec 2013

In deze newsflash


-        Crowdfund acties 
-        Pimp My Village te zien op tentoonstelling
-        Sjoelen voor goede doelen
-        Leuke acties voor onze dorpen in 2013
-        Pimp My Village in 2014

Crowdfund acties

via onze site

Dit jaar zijn we begonnen met crowdfund acties op onze site. Veel van onze vrijwilligers of mensen die met ons in contact zijn gekomen hebben al vaak aangegeven dat ze iets voor ons zouden willen doen. Maar ja... Soms wisten we gewoon niet zo goed waarbij we al deze mensen moesten inzetten. Vanaf maart 2013 hebben we hier iets op gevonden en kun je als vrijwilliger zelf een project op onze site uitkiezen welke je vervolgens kunt gaan promoten. Wij hebben hier een hele “Toolkit” voor gemaakt en staan de vrijwilligers tijdens hun actie bij met foto en/of video materiaal. Het enige wat de vrijwilligers hoeven te doen is hun familie, vrienden en/of collega's vragen hen te helpen hun project te financieren. Zo kost het niemand veel tijd en is de opbrengst relatief groot.
De acties tot nu toe waren een succes en onze vrijwilligers waren erg enthousiast. De snelste actie heeft in 4 dagen € 2500 is opgehaald.
Namens de mensen in onze projectlanden willen wij al onze vrijwilligers bedanken voor hun inzet!!

 

Pimp My Village te zien op tentoonstelling

In het Humanity house in Den Haag
 

Pimp My Village is tot maart 2015 te zien op de tentoonstelling "Humanity City". Hierin laten bekende en minder bekende mensen in ‘hun huis’ zien hoe zij een bijdrage leveren aan een betere, mooiere en rechtvaardigere wereld. Bezoekers lopen van huisje naar huisje en krijgen met voorwerpen, foto’s en films, geschreven en gesproken teksten een beeld van de impact die een grote of kleinere actie kan hebben.
Voor foto's en films : http://www.humanityhouse.org

Humanity city poster + film in multimedia huisje

Sjoelen voor goede doelen

Onze oud hollandsche (maar splinternieuwe) fondsenwerving campagne

Pimp My Village heeft een ludiek sjoel concept bedacht om op bestaande evenementen in te kunnen zetten. Je kunt tijdens een super spannend potje sjoelen je sjoel stenen in verschillende projecten sjoelen.
Ieder vakje op de sjoeltafel staat voor een ander project. Elke sjoelsteen is €1 waard en dat gaat naar de projecten waarin jij hebt gesjoeld. De lancering was op 29 november in Club NL in Amsterdam maar als je er niet bij was hoef je je geen zorgen te maken. Er zullen in 2014 nog veel sjoel evenementen plaatsvinden. Mede dankzij Vrijmibar, The Fabulous Shaker Boys, Models at Work en veel vrijwilligers is de kop eraf!
Bekijk hier de filmpjes: www.sjoelenvoorgoededoelen.nl

Leuke acties

voor onze dorpen in 2013

Er zijn het afgelopen jaar veel leuke acties geweest voor de projecten in onze dorpen.
We zullen er een paar uitlichten..

Sierra Leone cholera bestrijding
Dankzij de bijdrage van de crowdfundactie in mei konden er een aantal toiletten worden gebouwd om voor meer hygiene te zorgen en zo de kans op dodelijke ziektes te verkleinen. 

(Straat)kinderen Congo en Ghana
In november en december hebben we €8000 opgehaald dankzij het ‘Nobel gala’ dat georganiseerd werd door het ChildRight Fund, de crowdfundacties van onze vrijwilligers Ada Nwosu en Marjolein van Trigt en de kerstviering van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar.
Deze mooie opbrengst hebben we kunnen doneren aan een Congolees Timmeratelier welke straatkinderen de mogelijkheid biedt een vak te leren en een toekomst op te bouwen. Een ander project waar het geld naartoe is gegaan is van Stichting To Be Worldwide welke Ghanese kinderen met een leesachterstand een cursus geeft zodat ze niet (zoals 50% van de kinderen in Ghana) hun school vroegtijdig moeten verlaten. 

La Fontana
Natuurlijk heeft restaurant La Fontana in Lisse ook weer veel donaties opgehaald met hun Pimp My Village menu waarvoor onze dank onmetelijk groot is.

We zijn iedereen die dit jaar geld heeft gegeven voor onze projecten weer heel erg dankbaar!!!!

Pimp My Village

in 2014

Op onze eigen ludieke wijze proberen we het Nederlandse publiek te betrekken bij de projecten die we ondersteunen en mensen te laten bijdragen aan het verminderen van de armoede op deze wereld.
In 2014 willen we nog grotere stappen gaan maken door het lanceren van ons "Best of Both Worlds" programma.
Hiermee willen we (Migranten) organisaties en hun lokale partners helpen om zich verder te professionaliseren waardoor we nog meer kunnen bereiken bij het ondersteunen van mensen in arme landen.

Wij hopen dat jullie ons in 2014 wederom blijven steunen zodat we mooie dingen kunnen blijven doen.

 

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief zullen we meer ingaan op onze nieuwe projecten, geslaagde projecten en toekomstplannen. 

 

 

 

Nieuwsbrief eind 2012

Pimp My Village in 2013

Nu gaan we pas echt van start.

Na de pitch op TedxChange werd duidelijk dat er nog wel wat onder de motorkap gesleuteld kon worden om onze fundering nog steviger te maken. En zoiets kan je beter in het begin doen dan als het huis erboven al gebouwd is. We hebben onder andere onze eigen projecten beter uitgewerkt en de site nog gebruiksvriendelijker gemaakt. We staan dan ook te popelen om in 2013 door gaan met het uitrollen van de stichtingsplannen op onze nu wel rotsvaste fundering. In oktober zijn we alvast begonnen met het werven van grote fondsen en we hopen dat we hiermee in 2013 mooie nieuwe projecten van start kunnen laten gaan.

Ondertussen hebben we natuurlijk ook niet stil gezeten en zijn er al een aantal prachtige projecten voldaan. We bestrijden bijvoorbeeld cholera in Sierra Leone, bouwen door aan scholen en sanitaire voorzieningen in Somalië, helpen school drop outs in Ghana en hebben projecten binnen de gezondheidszorg in Congo. Alle dorpen en landen hebben ondertussen al ondersteuning van ons mogen ontvangen. Dus het begin is er en alles wijst erop dat we enorme groeipotentie hebben. Hierbij willen we jullie bedanken voor de steun en blijf ons volgen, want nu gaan we pas echt van start!!!

We steunen nu ook Sierra Leone en bestrijden een cholera epidemie

 

Pimp My Village in 2012


Leuke acties voor onze dorpen

Er zijn het afgelopen jaar weer veel leuke acties gedaan om de projecten op de site van Pimp My Village te ondersteunen. Twee hiervan zullen we even kort toelichten. In juni hebben de kinderen van het kinderdagverblijf Hestia in Amstelveen allemaal activiteiten ondernomen om geld op te halen voor de projecten van Pimp My Village. Ze hebben bijvoorbeeld koekjes gebakken en verkocht. Uiteindelijk hebben ze €500 opgehaald. De Burgermeester van Amstelveen, de heer van Zanen was zo enthousiast dat de gemeente Amstelveen het bedrag heeft verdubbeld, zodat we uitkwamen op €1000. Dit geld is gedoneerd aan het straatkinder project en brillen project in Ghana.

De andere actie die we willen belichten is van het restaurant La Fontana in Lisse. Eigenaren Kees en Eric waren zo enthousiast toen ze over Pimp My Village hoorden dat ze hebben besloten het personeel aan te kleden in onze Pimp My Village T-Shirts en een speciaal PMV menu op de kaart hebben gezet. Er is tot nu toe al genoeg geld opgehaald om in Sierra Leone 250 mensen in te enten tegen cholera en aan de bouw van een opleiding voor verpleegkundigen in Congo te beginnen. We zijn iedereen dan ook erg dankbaar voor alle leuke acties van afgelopen jaar!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderdagverblijf HESTIA Amstelveen haalt geld op voor Pimp My Village

zaterdag 30 juni 2012
De kids van kinderdagverblijf Hestia in Amstelveen hebben afgelopen zaterdag rond de €400 opgehaald voor Pimp My Village en de gemeente Amstelveen heeft toegezegd het bedrag te verdubbelen :-)
We besteden het bedrag aan 3 concrete projecten voor kinderen in Ghana, Somalie en Congo die we nog bekend gaan maken.
Op de foto burgemeester van Zanen die de cheque overhandigd aan Nellie van To Be Worldwide, die we onder andere ondersteunen vanuit Pimp My Village.
Projecten kun je 'Pimpen' op www.pimpmyvillage.nl.


Pitch bij TEDxCHANGE AMSTERDAM

donderdag 5 april 2012
Op 5 april 2012 mocht Georgina Kwakye namens Pimp My Village een Pitch doen voor TEDxChange Amsterdam. Dit is een internationaal initiatief opgezet door de Bill en Melinda Gates Foundation. Goede Doelen organisaties mogen een Pitch houden van 5 minuten waarin ze iets vertellen over hun organisatie en een aantal vragen voorleggen die ze graag beantwoord willen hebben. Bijvoorbeeld hoe kan ik een goede fondsenwervende campagne starten? Daarna besluit het publiek bij wie die aan tafel wil gaan zitten voor het diner en dessert om de Hulpvragen te beantwoorden. De presentatie was een succes want zowel het diner als het dessert waren uitverkocht! We hebben heel veel goede tips gehad en zijn onze tafelgenoten zeer dankbaar.
Meer info op: www.tedxchange.nl
Onze pitch is terug te zien op http://www.youtube.com/watch?v=NVzUjM2Qc70&feature=player_embedded

Nieuwe campagne gelanceerd!!!

Geplaatst op 24 Januari 2012.
Met dank aan Rogier Jaarsma die de fotografie voor dit project belangeloos voor zijn rekening heeft genomen hebben we een nieuwe fotocampagne gelanceerd die je hier overal op de site zal tegenkomen.

Het idee achter de campagne is duidelijk. Geen zielige beelden van armoede en ellende maar blije kinderen / jong volwassenen die ondanks dat ze in armoede leven ook geluk kennen.

Tijdens onze vele reizen door Afrika zagen we namelijk dat ondanks alle ellende mensen nog steeds vrolijk kunnen zijn. Deze kant van Afrika belichten we liever dan het alom bekende beeld van ziekte en oorlog.

Deze mensen hebben zin in het leven, zijn gezond en kunnen helpen de toekomst van hun dorp te verbeteren met steun van ons.

Ze zijn het boegbeeld van allen die de vraag stellen: “Pimp My Village ?”