[wereld bol]

Werkwijze

Bij de projecten van Pimp my Village geven de gemeenschappen zelf aan waar ze hulp nodig hebben om een beter bestaan op te bouwen. Vervolgens stellen ze samen met onze bruggenbouwers (Nederlanders van lokale afkomst) een projectplan op en zetten we het project in onze Pimp my Village wereld waar je als bezoeker zelf kunt kiezen wat je wilt “Pimpen”. We reiken de dorpen de juiste middelen aan, zodat ze kunnen bouwen aan hun toekomst en ze uiteindelijk verder kunnen zonder onze hulp. Zo bouwen we samen een duurzaam bestaan op.


Om meer structuur in de projecten te krijgen koppelt Pimp My Village de tekortkomingen van de dorpelingen aan Gezondheidszorg, Educatie en Economische ontwikkeling. Dit zijn volgens ons de belangrijkste richtlijnen om de leefomstandigheden binnen een dorp zo goed mogelijk te verbeteren en ervoor te zorgen dat de projecten allemaal op elkaar aansluiten.

Crowdfunden

De meeste projecten op de Pimp My Village site worden gecrowdfund door onze Ambassadeurs. Zij zetten zich op deze manier in om de mensen in de arme gemeenschappen te helpen. Dit betekent dat ze een email sturen naar vrienden en kennissen om hen te informeren over een urgent project op onze site dat op korte termijn moet worden voldaan. In deze email laten ze de ‘noodzaak’ voor steun aan het project zien doormiddel van een foto of filmpje. Men kan dan via een link naar onze site direct geld doneren aan een heel concreet projectonderdeel. Voorbeelden hiervan zijn: ziekenhuisbedden, medicatiepakketten tegen Cholera of een aantal naaimachines voor een vrouw die een naaiatelier wil starten. Als het geld binnen is, moet het project binnen 3-6 maanden worden afgerond. Zodra het project is afgerond sturen wij foto’s of een filmpje naar de donateurs om te laten zien wat de impact van hun bijdrage is geweest.Lees verder...