[wereld bol]

Lopende projecten 2021

Pimp My Village heeft in het verleden veel fondsen geworven met events en hiermee talloze projecten kunnen ondersteunen. De afgelopen 5 jaar (2016-2020) hebben wij ons voornamelijk bezig gehouden met het ondersteunen van migrantenorganisaties als het gaat om het opbouwen van hun capaciteit (kennis) om ervoor te zorgen dat ze zicht beter kunnen professionaliseren en succesvolle projecten kunnen opzetten. Dit hebben we in samenwerking gedaan met IOM Nederland (https://iom-nederland.nl) en ook dit jaar gaan we hiermee door. 

In 2021 hebben we ook besloten om weer een aantal projecten ondersteunen en hier fondsen voor werven.

Op dit moment ondersteunen we 3 projecten waarvan 1 in Sierra Leone en 2 in Ghana. Deze projecten zijn ook gekoppeld aan de SDG’s (Sustainable Development Goals):   


Ghana - To be worldwide

 
  • 1. A Tablet at Home Het bereiken van kinderen tijdens lockdown was één van de grootste uitdagingen van Stichting To Be Worldwide. Een uitdaging leidt tot actie en dus een nieuwe programma "To Be Connected". Hiermee geven we kinderen toegang tot een tablet voor thuisgebruik in combinatie met onze e-learning software Education City. De eerste 5 tabletten zijn uitgedeeld. We zijn onze sponsor dankbaar dat hij dit mogelijk heeft gemaakt. Vanuit Pimp My Village ondersteunen we dit project en willen graag een aantal tablets doneren. Één tablet kost €95. We willen het geld ophalen via crowdfunding.

  • 2. A Nose for plastic To Be Worldwide heeft sinds dit jaar een nieuw project “ A nose for plastic” oftewel- Trash jagen(zoeken) / de aarde redden. De kinderen van de Educational Research Centers van To Be Worldwide zullen alles leren over het milieu, de impact van plastic voor eenmalig gebruik en ze zullen plastic verzamelen dat naar een recyclingfabriek zal worden gebracht. Vanuit Pimp My Village willen we ons ook steeds meer richten op het scholen van jongeren en volwassenen in Afrika over het milieu en het belang om de aarde schoon te maken en houden. Dit is een mooi project om daar een start mee te maken! 

  • We ondersteunen dit project door een aantal boeken te kopen over het milieu / tegen gaan van vervuiling voor de bibliotheek van het Educational Resource Center. De boeken worden dan gebruikt ter ondersteuning van het Nose for plastic programma. Het geld voor de boeken zullen we werven doormiddel van crowdfundacties.

 

Sierra Leone- Sierra Leone Youth Initiative 

Professionalisering Naaiatelier 

Pimp My Village ondersteunt het SEP Naaiatelier in Sierra Leone. We stimuleren de verkoop van de tassen die door het naaiatelier worden gemaakt. Hiermee ondersteunen we de jongeren (vooral meisjes) die hier werken en een opleiding krijgen om zich verder te kunnen professionaliseren in de mode industrie. Het naaiatelier dient ook als voorbeeldfunctie en inspiratiebron om jongeren te stimuleren om dit vak te beoefenen en zo inkomsten te kunnen genereren waarmee ze zichzelf en hun familie kunnen onderhouden. De tassen zijn binnenkort online te koop en nu alleen nog op aanvraag. Wij zullen de link naar de website delen zodra die live is. Verder willen wij later dit jaar een evenement organiseren waarbij de tassen kunnen worden gekocht.